1 äggvita
5 cl Amaretto
3 cl citronjuice
2 cl sockerlag
Torrskaka i shaker för att bygga upp skum
Skaka därefter med is i shakern
Dubbelsila upp i frostat coupeglas
Garnera med några droppar Angostura bitter
5 cl gin
3 cl citronjuice
2 cl honungslag*
Skaka med is
Dubbelsila upp i frostat coupeglas
Garnera med citronzest
*Värm upp flytande honung med 10% vatten
5 cl gin
3 cl citronjuice
2 cl sockerlag
Skaka en kort stund med is
Fyll ett rocksglas med krossad is och häll drinken över isen.
Toppa med 2 cl Chambord eller Crème de Müre likör
Garnera med björnbär eller hallon
5 cl Campari
20 cl tonic water
Blandas direkt i glaset tillsammans med ett antal stora isbitar.
Garneras med en lime skiva
5 cl Campari
5 cl apelsinjuice
20 cl tonic water
Blandas direkt i glaset tillsammans med ett antal stora isbitar.
5 cl ljus rom gärna kubansk
3 cl limejuice
2 cl sockerlag
Skaka med is
Dubbelsila upp i frostat coupeglas
Garnera med ett limehjul
4 cl vodka
2 cl cointreau
2 cl butterscotch likör
4 cl citronjuice
2 cl ananasjuice
Skaka med is i shaker och dubbelsila upp i ett highball glas med isbitar.
Garnera med ett blad mynta och två hallon
3 cl gin
2 cl citronjuice
2 cl sockerlag
Skaka med is
Dubbelsila upp i frostat coupeglas
Toppa upp med champagne
Garnera med en citronzest
5 cl Campari
20 cl apelsinjuice
Blandas direkt i glaset tillsammans med ett antal stora isbitar.
Garneras med en apelsinskiva
5 cl bourbon
3 cl citronjuice
2 cl honungslag*
Skaka med is
Dubbelsila över en stor isbit i ett frostat rocksglas
*Värm upp flytande honung med 10% vatten
1,5 cl sockerlag*
3 cl irländsk whiskey (Tullamore D.E.W)
8-9 cl kaffe
5 cl lättvispad grädde
Tillsätt allt utom grädden och rör om.
Lägg grädden som ett lock och riv lite muskotnöt över.
*Sockerlagen blandas 60% socker och 40% vatten. Används helst en socker-blandning med 1/3 demerarasocker, 1/3 muscovadosocker och 1/3 strösocker.
3 cl limejuice
2 cl sockerlag
1 cl finriven ingefära
Skaka med is i shaker och dubbelsila upp i ett highball glas med isbitar.
Fyll på med sodavatten
1 cl vodka
1 cl ljus rom
1 cl tequila
1 cl gin
1 cl cointreau
3 cl citronjuice
2 cl sockerlag
Skaka med is i shaker och dubbelsila upp i ett highball glas med isbitar.
Fyll på med Coca-Cola
4 cl gin
2 cl söt vermouth
1 cl maraschinolikör
1-2 stänk apelsin bitter
Rörs med mycket is i mixglass tills drinken är tillräckligt kall och urvattnad.
Sila upp i ett kylt glas, gärna ett Nick & Nora glas.
Garneras med en apelsinzest.
4 cl söt vermouth
4 cl campari
Kan blandas direkt i glaset men blir godare om den först rörs med is i mixglass och silas upp i ett coupe- eller Nick & Nora glas eller över en stor isbit i ett rocks glas.
Garneras med en apelsinzest
3 cl gin
3 cl söt vermouth
3 cl campari
Kan blandas direkt i glaset men blir godare om den först rörs med is i mixglass och sedan silas över stor isbit i ett rocks glas.
Garneras med en apelsinzest
5 cl gin
3 cl citronjuice
2 cl sockerlag
Skaka med is i shaker
Häll 5 cl clubsoda i shakern
Sila upp i highballglas fyllt med is
Garnera med citronzest
1 äggvita
5 cl Bourbon
3 cl citronjuice
2 cl sockerlag
Torrskaka i shaker för att bygga upp skum
Skaka därefter med is i shakern
Dubbelsila upp i frostat coupeglas
Garnera med några droppar Angostura bitter