Cocktails

Amaretto Sour

1 äggvita

5 cl Amaretto

3 cl citronjuice

2 cl sockerlag


Torrskaka i shaker för att bygga upp skum


Skaka därefter med is i shakern


Dubbelsila upp i frostat coupeglas


Garnera med några droppar Angostura bitter

Apple Pie Cocktail

3 cl Fireball-likör 

1 cl vaniljvodka

6 cl äpplejuice, grumlig typ åretsskörd


Torrskaka


Dubbelsila upp över en stor isbit i ett rocksglas där kanten är doppad i muscovadosocker


Garnera med en kanelstång alternativt en torkad äppleskiva

Apple_Pie_1
Apple_Pie_2
Apple_Pie_3

Aviation

3 cl gin

2 cl Maraschinolikör

1 cl viol-likör

2 cl citronjuice


Skaka med is


Dubbelsila upp i frostat coupeglas


Garnera med ett Maraschinokörsbär

Aviation
Aviation_Frasse

Bees Knees

5 cl gin

3 cl citronjuice

2 cl honungslag*


Skaka med is


Dubbelsila upp i frostat coupeglas


Garnera med citronzest


*Värm upp flytande honung med 10% vatten

Bramble

5 cl gin

3 cl citronjuice

2 cl sockerlag


Skaka en kort stund med is


Fyll ett rocksglas med krossad is och häll drinken över isen. 


Toppa med 2 cl Chambord eller Crème de Müre likör


Garnera med björnbär eller hallon

Campari Tonic

5 cl Campari

20 cl tonic water


Blandas direkt i glaset tillsammans med ett antal stora isbitar.


Garneras med en lime skiva

Campari Tonic with a twist

5 cl Campari

5 cl apelsinjuice

20 cl tonic water


Blandas direkt i glaset tillsammans med ett antal stora isbitar.

Daiquiri

5 cl ljus rom gärna kubansk

3 cl limejuice

2 cl sockerlag


Skaka med is


Dubbelsila upp i frostat coupeglas


Garnera med ett limehjul

Friday! (av Mathias Leisvik)

4 cl vodka

2 cl cointreau

2 cl butterscotch likör

4 cl citronjuice

2 cl ananasjuice


Skaka med is i shaker och dubbelsila upp i ett highball glas med isbitar.


Garnera med ett blad mynta och två hallon

French 75

3 cl gin

2 cl citronjuice

2 cl sockerlag


Skaka med is


Dubbelsila upp i frostat coupeglas


Toppa upp med champagne


Garnera med en citronzest

Garibaldi (Campari & Juice)

5 cl Campari

20 cl apelsinjuice


Blandas direkt i glaset tillsammans med ett antal stora isbitar.


Garneras med en apelsinskiva

Gold rush

5 cl bourbon

3 cl citronjuice

2 cl honungslag*


Skaka med is


Dubbelsila över en stor isbit i ett frostat rocksglas 


*Värm upp flytande honung med 10% vatten

Irish Coffee

1,5 cl sockerlag*

3 cl irländsk whiskey (Tullamore D.E.W)

8-9 cl kaffe

5 cl lättvispad grädde


Tillsätt allt utom grädden och rör om.

Lägg grädden som ett lock och riv lite muskotnöt över.


*Sockerlagen blandas 60% socker och 40% vatten. Används helst en socker-blandning med 1/3 demerarasocker, 1/3 muscovadosocker och 1/3 strösocker.

Irish_Coffee - 1
Irish_Coffee - 2

Lemonad

3 cl limejuice

2 cl sockerlag

1 cl finriven ingefära


Skaka med is i shaker och dubbelsila upp i ett highball glas med isbitar.


Fyll på med sodavatten

Long Island Iced Tea

1 cl vodka

1 cl ljus rom

1 cl tequila

1 cl gin

1 cl cointreau

3 cl citronjuice

2 cl sockerlag


Skaka med is i shaker och dubbelsila upp i ett highball glas med isbitar.


Fyll på med Coca-Cola

Manhattan

4 cl Bourbon eller Rye whiskey

2 cl söt vermouth

3-5 stänk angostura bitter


Rörs med mycket is i mixglass tills drinken är tillräckligt kall och urvattnad.


Sila upp i ett kylt glas, gärna ett Nick & Nora glas.


Kan antingen garneras med en apelsinzest eller med ett Maraschinokörsbär.

Manhattan - 1
Manhattan - 2
Manhattan - 4

Martinez

4 cl gin

2 cl söt vermouth

1 cl maraschinolikör

1-2 stänk apelsin bitter


Rörs med mycket is i mixglass tills drinken är tillräckligt kall och urvattnad.


Sila upp i ett kylt glas, gärna ett Nick & Nora glas.


Garneras med en apelsinzest.

Milano Torino

4 cl söt vermouth

4 cl campari


Kan blandas direkt i glaset men blir godare om den först rörs med is i mixglass och silas upp i ett coupe- eller Nick & Nora glas eller över en stor isbit i ett rocks glas.


Garneras med en apelsinzest

Negroni

3 cl gin

3 cl söt vermouth

3 cl campari


Kan blandas direkt i glaset men blir godare om den först rörs med is i mixglass och sedan silas över stor isbit i ett rocks glas.


Garneras med en apelsinzest

Pegu Club

4 cl gin

2 cl apelsinlikör (Cointreu)

2 cl limejuice

0,5 cl sockerlag

5 droppar Angustura Orange bitters


Skaka med is i shaker


Sila upp i ett kylt glas, gärna ett Nick & Nora glas.


Garnera eventuellt med ett limehjul

Pegu_Club - 2
Pegu_Club - 1
Pegu_Club - 3

Tom Collins

5 cl gin

3 cl citronjuice

2 cl sockerlag


Skaka med is i shaker


Häll 5 cl clubsoda i shakern


Sila upp i highballglas fyllt med is


Garnera med citronzest

Whiskey Sour

1 äggvita

5 cl Bourbon

3 cl citronjuice

2 cl sockerlag


Torrskaka i shaker för att bygga upp skum


Skaka därefter med is i shakern


Dubbelsila upp i frostat coupeglas


Garnera med några droppar Angostura bitter